Lost

2010.05.31. 14:15

Nem először (és valószínűleg nem is utoljára) fogalmazom meg a következőt: nekem általában nem tetszenek azok a dolgok, amik nagy népszerűségnek örvendenek; amiket sok ember szeret. Ezért el sem akartam kezdeni a Lost-ot. Sokan nézték, sokan szerették. Végül aztán Zs és L győztek, elkezdtem nézni.

És nem tetszett, az első pár rész nagyon nehezen indul be. Aztán megszerettem, nagyon sok logika volt benne, egy remekül megírt sorozat, tele-tele összefüggésekkel, rejtélyekkel, tudománnyal, misztikummal, stb.

Aztán jött a befejező, egy és háromnegyed órás rész. Amiről nagy mennyiségű negatív kritikát hallottam: 'több lett a kérdés, mint válasz', 'teljesen lezáratlan az egész', 'egyáltalán nem erre számítottam', stb. Leültem, végignéztem, végignéztem a stáblistát, majd néztem egy kicsit a lejátszóprogramom logóját. És kb. ugyanezek a kérdések bennem is megfogalmazódtak. Egyrészt, nem szeretem a 'happyend'-eket. Másrészt... nanemár. 

Egy fél óra gondolkodási idő, amit még ezután ráfordítottam. És ezt fordítsa mindenki rá, magának tesz jót. Ez a sorozat az EMBEREKről szólt, az összes többi csak körítés volt. Abszolút lényegtelen, hogy mi az a világítótorony, hogy mi az a fekete füst tulajdonképpen, hogy hogyan állt lábra John a legelején, és még sorolhatnám. Aki minden felmerülő kérdésre választ vár, az nézzen krimit. Abszolút 'mellékszál' minden ilyesmi történés. Az emberek jellemfejlődése a lényeg. És mégvalami: nem volt 'happyend'. Nehéz, de meg lehet érteni, mi is történik a 6. évad 'párhuzamos valóságában' (ami nem az), illetve az utolsó részben. Abszolút tudatos, hogy mely szereplők vannak ott a templomban és melyek nem. (Ben sem ment be!) Rengeteg a mondanivaló, mindenki jöjjön rá maga. Ha kell, érdemes megnézni mégegyszer. Én pedig tapsolok, egy nagyszerű történet ért véget. 

A bejegyzés trackback címe:

https://theperditionchapters.blog.hu/api/trackback/id/tr946222014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamicuki 2010.06.03. 23:04:15

off: aszittem legalább feljössz..

massacre* 2010.06.04. 15:53:34

én is hasonlóképpen vagyok a nagyon népszerű dolgokkal. egy két kivétel persze nálam is akad.
süti beállítások módosítása