音楽

2010.05.22. 11:50

Ez most szintén egy zenés bejegyzés lesz, tehát akit nem érdekel, ne olvassa el.

SZENTSÉGES SZŰZMISA!!!! Azt hittem, ha Ulver-re eljutok, akkor már semmilyen zenei eseményről nem maradhatok le életemben. Hova gondoltam. (A metálfesztet most meg sem említem.) Jó oldal ez a setlist.fm, eddig csak két olyan koncertet találtam, amiért egyenként odaadnám egy-egy karomat. Kezdeném azzal, ami mindent visz.

2009 aug. 18, Bergen. Már a helyszín sem vicc, 'Only Bergen is real'. És történetesen egy Enslaved koncert. Az Enslaved baromi nagy stílusváltáson ment keresztül - mint a legtöbb zenekar, akik onnan indultak, ahonnan ők, azaz a Black Metal második hullámával. Amiben az Enslaved más, mint ez a többi zenekar, hogy 'belőlük az újat is szeretem'. Kicsit progresszív metál lett belőlük... Az sosem rossz. Tehát a számlista: To The Coast a 'legújabb' albumról. Majd Fusion Of Sense And Earth a Ruun-ról, amit én nem szeretek. Már nem a Ruun-t, hanem a számot. Ground szintén a legújabbról, majd a Ruun a... tippeljetek honnan. Ezután az Isa az... Na, itt is tippeljetek. Eddig jött a 'papírforma', amit innentől ki lehet dobni a kukába, mert a következőkért menne a fél karom. Feljött a színpadra SAMOTH és TRYM, és jött a Slaget I Skogen Bortenfor a Hordanes Land-ről. WTF. Majd szépen sorban, Allfadr Odhinn és Balfor. Lenyomták az egész Hordanes Land-et. És ekkor még nem volt vége, feljött a színpadra személyesen LARS GÖRAN, és Left Hand Path című Entombed szám. Anyád. Ezután L. G. le, ATTILA föl, Mayhem mód on, Life Eternal. Anyád. Attila le, NOCTURNO CULTO fel, és nem, még nem, egy új Enslaved számot nyomtak, aminek a címe Disintegrator. Milyen szám lehet, ha Culto énekli. És persze a szám után Darkthrone mód be, és Under A Funeral Moon. Anyád. És mivel lehet megkoronázni ezt az egészet? Minden vendég fel, BATHORY mód be, és Call From The Grave. Nem csak a szám jó, de a címe is épp találó. Hiszen eszméletlen rég égett a tűz Bergenben. És végiganyáztam a setlistet, mert... ki nem tenné? Épp akkor jöttem el az Int.-ból, ha ezt így tudom, félreteszek két havi fizetést, és hadd szóljon. Akár egyedül, hozzá vagyok már szokva.

Mellékesen jegyzem meg, már várom a Rockmaratonos Mayhem koncertet. Igaz, klubkoncert volt, de a legutolsó feltöltött setlist a setlist.fm-en több volt, mint 'jó'. Pagan Fears volt a kezdés, soha rosszabbat. Ancient Skin, rohadt nagy meglepetés. From The Dark Past már a harmadik szám, kettő a De Mysteriis-ről, egy meg az ep-ről. Wow. Azért a negyedik a My Death, majd Time To Die és View From Nihil, amelyekre abszolút nem vagyok kíváncsi. Illuminate Eliminate és Anti.. nem mondom, hogy 'végigszenvedném', jobbak mint az előzőek. A Freezing Moon nem hiszem, hogy annyira átszellemült lenne itt az újabb Gayhem számok között. Biztos 'slágerként' játszották. Puff. Crystalized Pain In Deconstruction... Mindegy. Hiszen innentől beindul a gépezet: Silver Anfang, Deathcrush, Buried By Time And Dust, Carnage, De Mysteriis Dom Sathanas, Pure Fucking Armageddon. Ilyen koncertet szeretnék én is.

Nem mellékesen itt a következő, amiért akár a saját karommal is fizetnék... Mi is lehet ez...

Elmennek a jó fenébe, hogy ennyire rohadtul elfelejtettek errefele jönni. Ha végre ide tolják a képüket, legalább egy ilyen koncertet szeretnék. Viszont kárpótol valamennyire egy új DVD ebből a koncertből. Ja, aki eljutott idáig az olvasásban, és nem érti miről beszélek, az vagy nem ismer, vagy idióta.

Mint a Lamentetions, itt is két set volt. Az elsőt csak úgy felsorolom: The Leper Affinity, Bleak, Harvest, The Drapery Falls, Drige For November, Funeral Portrait, Patterns In The Ivy, Blackwater Park. Nemrossz nemrossznemrossz. A kakipisiszünet után jön a második set, ami minden albumról egy szám. Éppen ezért az Orchid albummal kezdik, egészen pontosan a Forest Of October-rel. "Forest of October sounded virtually the same as I could remember it sounded in 1992." Szóval ígéretes. Nagy dobpergés, hiszen a Morningrise következik. Ami azért érdekes, mert 5 szám van ezen az albumon, és mindenki tudja, hogy erről melyik egyet nem fogják játszani soha. Lelövöm a poént, a Black Rosem Immortal-t most sem játszották. De majdnem. Állítólag az utolsó pillanatban gondolták meg magukat, és játszották ehelyett az Advent-et. És csak ezért nem akadtam ki teljesen ADVENT DVD-N!!!! My Arms, Your Hearse album, és végre leszáltak a When-ről meg a Demon Of The Fall-ról. Ehelyett a szintén zseniális April Ethereal-t játszák (bocsánat... melyik Opeth szám nem zseniális???) Still Life album. Erről van egy nagy közönségkedvenc, amit olyan ritkán játszanak, hogy eléggé. Ezért most eljátszották a The Moor-t. (Fegyiék bezzeg a City Of Moon-nal...) A Blackwater park albumot valamiért kihagyták. A szemetek. A DVD-ről van egy borzasztó minőségű hangfelvétel, mégpedig a következő számról. "Next is Deliverance." *Játsza a Deliverance dallamát, a közönség visít*"No, we're not play that song. NO, we're not play that fucking song. OH, SHUT UP. There's other for you. It's heavy, oh yeah. We play there the first time ever. It's a cool song. It's a very death metal song, like Morbid Angel. Any other band suck comparing Morbid Angel, get it? Please enjoy this one, it's Wreath" Ez a tanárbácsi stílus csak rosszabb lesz, ahogy telik az idő. De kit érdekel, nagyon akartam ezt a számot "élőben" hallani. Kurvajó. Jön a Damnation, és megint sikerült egy ritka számot játszaniuk, a Hope Leaves-et. A következő a Ghost Reveries. Legyünk őszinték, akármennyire szeretem a Ghost Of Perdition-t nem akartam, hogy ezt játszák. Már 'volt', sokszor. Isten meghallgatot. A kedvenc számom az albumról, a Harlequin Forest. Ha megjelenik ez a DVD, nagyon utálni fognak a szomszédok. Már csak egy album van hátra, a Watershed. Erről az albumról egy ilyen DVD-n 2 számot hallanék szívesen erről az albumról, Isten ezt érezte, és eljátszotta a nyájával az egyiket. A The Lotus Eater-t.

Talán ez az eddigi leghosszabb bejegyzésem, de tudok ám lelkesedni azért, amiért szívesen lelkesedek. Nem lesz még egy ilyen Metalfest, nem lesz még egy ilyen Enslaved koncert, remélem ilyen lesz a Mayhem koncert, Opethéknek meg a kurva anyjukat, de azért ha már ennyire zaklatnak azzal a DVD-vel, hát egye fene, megveszem. De mivel ennyire erősködnek, ezért a megjelenés napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://theperditionchapters.blog.hu/api/trackback/id/tr726222018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aeidennis 2010.05.30. 20:08:32

Lesz Ensiferum a Rocmaratonon, előtte meg Dalriada, meg Bridge to Solace egy napon. Remélem ott leszek. Még megvalósíthatatlannak tűnik lemenni oda munka után, aztán másnap vissza munkába, de érdemes lesz megpróbálni. Az Opeth meg már igazán elnézhetne legalább Bécsig, régen jártak errefelé.
süti beállítások módosítása